Vejudlægningsservitut for vejene i og omkring Grundejerforeningen Valby Vænge

I forbindelse med de senest beskrevne sager om vejudlægsservitutter er vi i Grundejerforeningen Valby Vænge blevet opmærksomme på, at en gammel aftale mellem grundejerforeningen og kommunen ikke er blevet gennemført.

Det drejer sig konkret om, at forvaltningens ansatte i forbindelse med forelæggelsen og godkendelsen af lokalplan 420 fra 24. januar 2008, samtidig tilkendegav overfor den nedsatte arbejdsgruppe, at der efterfølgende ville blive fremlagt en sag til politisk beslutning, hvor de tidligere bestemmelser om vejudlæg i området, ville blive indstillet til sløjfelse.

Det fremgår af lokalplanen og dens tilføjelser, at dette skulle ske på side 8 øverst i bemærkningen til oversigtskort ”De eksisterende vejudlægslinjer ophæves og erstattes af bebyggelsesregulerende byggelinjer”. Derudover henvises til side 12 § 4, stk. 3 samt kommentar ”Vejudlæg, der på tegning 2 er vist med rastesignatur, kan ophæves, når betingelserne herfor er opfyldt”. Vejudlæggene kan ophæves, fordi der ikke trafikalt er brug for bredere veje, og fordi forhaverne har stor betydning for områdets grønne karakter”.

Vi er blevet opmærksomme på, at der aldrig har været fremlagt en sag, hvor afskaffelse af bestemmelserne om vejudlæg blev behandlet.

Vi skal derfor anmode om, at dette sker, således at det aftalte bortfald af vejudlæg sker.

Vi skal samtidig benytte lejligheden til at anmode om, at forvaltningen får gennemskrevet den endelige lokalplan 420 for vores område, så der ikke hersker tvivl om, hvad der er gældende lokalplan. I dag skal man læse både selve lokalplanforslaget samt de tilhørende bilag med tilføjelser for at afklare, hvad der er gældende ret.

Vi står meget gerne til rådighed for uddybende spørgsmål og ser frem til en hurtig behandling af sagen.

Venlig hilsen

Dorte Bloch Olsen

Formand for grundejerforeningen Valby Vænge

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.